Detail kurzu

Jan Rimpler
KRÁLOVSKÉ STEAKY - Tomahawk, Hanger, T-bone

17.1.2018, středa 16:30 - 20:30, Kurz již proběhl
Místo konání: Kuliner plus - kurzy vaření v Brně,
Bohunická cesta 727/15, 664 48 Moravany
Cena: 3200 Kč

Objednat kurz Objednat poukaz

Připravit královský steak je umění a dovést ho k dokonalosti v kombinaci s přílohami, omáčkami a dipy stejně tak. Hledáte kulinářský zážitek, kde je kvalitní maso v každém chodu surovinou číslo jedna? Pak je tento kurz šitý na míru přímo vám. Rozpálíme pánev i gril. Ochutnáme steak v klasické úpravě, zauzený i připravený technikou sous vide. A navíc se naučíme i domácí burger!

V čem se zdokonalíme?
- naučíme se rozpoznat vyzrálost a křehkost hovězího masa na nejvyšší kulinářské úrovni
- připravíme si tři druhy královských hovězích steaků - Tomahawk, Hanger, T-bone; a doporučíme i další steakové partie a jejich vhodnou úpravu
- ochutnáme nízký roštěnec připravený pomalou úpravou masa vcelku
- prozradíme si tip na rychlou domácí majonézu v různých obměnách
- povíme si, jak na domácí pečivo, které hravě zvládnete – cibulová bageta, burger houska, rozmarýnový chléb
- namícháme si vhodný poměr hovězího masa, díky kterému docílíme šťavnatého burgeru
- naložíme si domácí zeleninu do skleničky
- Tomahawk a T-bone jsou steaky, které pochází z plemene Limousine – zajímavé je u něj to, že má více steakových partií než běžný skot
- Tomahawk je cca kilový steak z vysokého roštěnce s kostí a výrazným tukovým mramorováním; tuk je nositelem chuti, a proto tento steak chutná tak božsky
- vysvětlíme si rozdíl mezi mokrým a suchým zráním
- připravíme si netradiční přílohu – karotku se šalvějovou omáčkou, v níž je základem demi glace
- předvedeme si, jak si krátce zaudit maso na grilu i na pánvi
- ochutnáme zauzený Hanger steak připravený na dva způsoby – klasicky na pánvi i moderní metodou sous-vide
- o T-bone steaku se říká, že je králem hovězích steaků, je to přirozeně kořeněné hovězí maso výrazné chuti
- popovídáme si o přepuštěném másle, proč si ho vyrobit předem a jak je lze v kuchyni ještě využít
- na závěr pro vás máme tip na jednoduchý a lehký dezert po grilování – sezónní ovoce v Bourbonu, doma je můžete vyzkoušet i v jiné alkoholové variaci

 


Menu:

 

Domů k telce jako dárek jeden pivní speciálek :-)

Na kurzu budeme grilovat na unikátních grilech Big Green Egg.

 

 

 

Jak prožijete čas s námi?

Dobrá nálada a nadšení je klíčem k chutnému vaření.

Prosíme vás o příchod 20 - 30 minut před stanoveným začátkem kurzu. Žijeme vařením! Těšíme se, váš Kuliner Tým

Další kurzy lektora

Vyberte lektora:

Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.

KRÁLOVSKÉ STEAKY - Tomahawk, Hanger, T-bone 19.7.2018
čtvrtek 16:30
KRÁLOVSKÉ STEAKY - Tomahawk, Hanger, T-bone Lektor:
Jan Rimpler
obsazený Detail kurzu Objednat kurz
MISTRY GRILU s Honzou Rimplerem: panenka, treska, baby Tomahawk >>> LETNÍ AKCE rozklikněte >>> 26.7.2018
čtvrtek 16:30
MISTRY GRILU s Honzou Rimplerem: panenka, treska, baby Tomahawk >>> LETNÍ AKCE rozklikněte >>> Lektor:
Jan Rimpler
volný Detail kurzu Objednat kurz
MISTRY GRILU s Honzou Rimplerem: kuřecí křídla, krkovička, hovězí steaky >>> LETNÍ AKCE rozklikněte >>> 27.7.2018
pátek 16:30
MISTRY GRILU s Honzou Rimplerem: kuřecí křídla, krkovička, hovězí steaky >>> LETNÍ AKCE rozklikněte >>> Lektor:
Jan Rimpler
volný Detail kurzu Objednat kurz

Kontakt


Kuliner Gastrocentrum s.r.o.
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ: 04108213
DIČ: CZ04108213

Přemýšlíte, jak se od nás dostanete?
Využít můžete Drink & Drive Taxi: +420 608 717 141
Karta s 10 % slevou je volně k dispozici na recepci.

Partneři:
DobrokarEldoradoKafeservisGallery BetaUnišekUnišek plusUnišek a FKSPCadhocSodexoBenefityDejme dětem šancititanoTojiroLucie PrůšováKulinářské uměníinGastroGorenjeGastroPlusKudy z nudyGastroTV


Sociální sítě
Created by Shot Creative